NYHETER

• Award money available to save the Baltic sea

Publicerad 2017-09-13
    Do you have a great digital innovation or technology which can restore the Baltic Sea?

• WaterCentre@KTH in Stadspodden

Publicerad 2017-09-07
    David Nilsson, Director for WaterCentre@KTH and historian at KTH, joins Thomas Melin from Sida, and the author Fredrik Segerfeldt in the podcast Stadspodden to discuss sustainable urbanisation in the global context, with focus on water and sanitation.

• WaterCentre @ World Water Week

Publicerad 2017-08-30
    WaterCentre@KTH together with IVL hosted a SIWI sofa during World Water Week in Stockholm, themed 'Disruptive Innovation in Water and Energy'.

• KTH water research featured in Swedish radio

Publicerad 2017-08-24
    Radioprogramme 'Morgonekot' presents KTH research in how to clean oceans from microplastics.

• KTH Vattencentrum på Nobelmuseets Green Week

Publicerad 2017-06-12
    Lördagen den 3 juni visade forskare från hela KTH banbrytande vatteninnovationer under en utställning organiserad av Nobelmuseet i samarbete med KTH Vattencentrum.

• Digital water projects take off

Publicerad 2017-05-02
    On the 19th of April, the two water projects within the initiative Digital Demo Stockholm (DDS) picked up momentum through a workshop at KTH and a site visit at Lovö water works. The DDS is an initiative from City of Stockholm to explore how the city and its infrastructures can be transformed and improved using information and communication technology. KTH is one of the partners in this initiative, together with Stockholm County Council, ABB, Ericsson, Scania, Skanska, and Vattenfall.

• 3 April, Report from lunch event: Transformaintenance? Meeting the dual

• Millenium Water Story - a photo-activism project

Publicerad 2017-04-21
    Millennium Water Story (MWS) is an initiative which aims to enhance awareness and sensitisation among all stakeholders about the centrality of water for our survival and sustainable development.

• 22 March, WaterCentre@KTH launched on World Water Day

Publicerad 2017-03-31
    WaterCentre@KTH was officially launched on World Water Day (22 March) with an event in Dome of Visions on KTH campus. Invited representatives from academia, industry, public authorities and the civil society joined in a kick-off workshop, sharing ideas on critical water challenges.

• KTH startar forskningscenter om vatten

Publicerad 2017-03-14
    Snart är det sommar och Sverige står åter inför en vattenbrist i delar av landet. Internationellt finns det både liknande och andra allvarliga problem relaterade till vatten kvar att lösa. Det visar inte minst de återkommande rapporterna från World Economic Forum som de senaste åren listat just vatten som en global riskfaktor. Ett nytt centrum för vattenforskning vid KTH ska hjälpa till med problemlösandet.

• 24 January, Report from Roundtable on Water: Water management that makes business sense

Publicerad 2017-03-01
    Roundtable on Water: Water Management that Makes Business Sense was organised on 24 January 2017 by KTH Royal Institute of Technology together with the Embassy of India in Sweden and the Sweden-India Business Council (SIBC) as well as experts in the area of water management, private sector collaboration and partnership.

• Har du anmält dig till årets Vatten Avlopp Kretslopp?

• ”DRICKS - från råvatten till tappkran” - workshop i Norrköping

• Nu satsar vi på vatten!

Publicerad 2017-02-02
    Nu har WaterCentre@KTH, KTH:s nya centrumbildning för vattenforskning inrättats. Centret kommer att arbeta inom ramen för ett antal olika forskningsinriktningar för att sammanföra kunskap, erfarenheter, idéer och behov från både olika delar av KTH och partners ute i samhället. Målet är att skapa en bred arena för samverkan kring vattenfrågor. David Nilsson, forskare vid avdelningen för historiska studier, Skolan för Arkitektur och samhällsbyggnad är nybliven centrumföreståndare.